Skip to content
Educație

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică planurile-cadru pentru liceu

Facebook/Ministerul Educatiei

Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, din cadrul Ministerului Educaţiei a pus în dezbatere publică proiectele planurilor-cadru pentru învăţământul liceal şi profesional, care vor intra în vigoare gradual, începând cu clasa a IX-a a anului şcolar 2021-2022.

Acestea au fost elaborate în cadrul grupurilor de lucru constituite prin OMEC 3261/14.02.2020, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Din aceste grupuri de lucru au făcut parte specialişti din cadrul ministerului şi din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, cercetători ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei şi cadre didactice de prestigiu din învăţământul preuniversitar.

În cazul proiectelor planurilor-cadru pentru filiera tehnologică şi învăţământ profesional au fost cooptaţi specialişti din Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, Autoritatea Naţională pentru Calificări, dar şi ai unor entităţi reprezentative pentru mediul privat şi asociativ.

Potrivit aceleiaşi surse, Comisia de validare a proiectelor planurilor-cadru a avut în componenţă reprezentanţi ai tuturor partenerilor sociali: federaţiile sindicale, federaţiile/asociaţiile de părinţi, mediul universitar, Academia Română, Consiliul Naţional al Elevilor, ARACIP, organizaţii nonguvernamentale şi alţi parteneri cu experienţă în domeniu, precum  Banca Mondială, UNICEF.

Desfăşurarea anului şcolar 2020-2021 în condiţii de pandemie a îngreunat procesul de pregătire a lansării în dezbatere publică a planurilor-cadru pentru învăţământul liceal şi profesional, din cauza provocărilor şi restricţiilor specifice acestei perioade. Se impune însă urgentarea lansării în consultare publică pentru a nu creste încă şi mai mult riscul inexistenţei manualelor de clasa a IX-a la începutul anului şcolar 2021/2022, se mai spune în comunicatul ME.

”Fiind conştienţi de importanţa acestui demers, aşteptăm propuneri de îmbunătăţire din partea tuturor factorilor interesaţi, la adresa de email [email protected], până la data 31.01.2021”, potrivit aceleiaşi surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *