Ministerul Educaţiei anunţă finalizarea proiectelor tehnice pentru 8 şcoli aflate în risc seismic

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministerul Educaţiei anunţă, la doi ani de la lansarea proiectului ”Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile (SSIS)”, că au fost finalizate proiectele tehnice pentru 8 şcoli şi că urmează a fi demarate procedurile de atribuire a lucrărilor de execuţie. Alte 14 unităţi de învăţământ sunt incluse în programul demarat în decembrie 2021, program care beneficiază de un buget de 100 de milioane de euro.

Raportul de activitate al Ministerului Educaţiei pentru ultimele 15 luni arată că, la doi ani de la lansarea unui proiect care vizează consolidarea sau construirea unor şcoli în zone cu risc seismic ridicat, au fost finalizate, luna trecută proiectele tehnice pentru opt unităţi didactice.

Astfel, în cadrul proiectului ”Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile”, implementat de Ministerul Educaţiei, prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare, au fost finalizate proiectele tehnice pentru opt şcoli.

”Până în prezent, în cadrul acestui proiect, au fost finalizate expertizele tehnice pentru cele 22 de şcoli din primul lot. În luna februarie 2023, au fost semnate contractele de proiectare pentru 8 şcoli din tranşa I. În luna august 2023, au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru aceste şcoli şi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici de către Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Educaţiei. După finalizarea proiectelor tehnice pentru cele 8 şcoli (luna noiembrie 2023), vor fi demarate procedurile de atribuire a lucrărilor de execuţie. Pentru celelalte 14 unităţi şcolare din tranşele Ib şi Ic, s-a derulat procedura de licitaţie pentru servicii de proiectare”, se arată în raportul Ministerului Educaţiei.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: