Skip to content
Educație

Ministerul Educației: Din 2022 ar putea începe vaccinarea anti-COVID-19 a elevilor, în școli

Inquam Photos/Octav Ganea

În România, interesul populației pentru vaccinarea anti-COVID-19 continuă să rămână scăzut. Guvernul are în vedere administrarea serului și pentru copii, iar Ministerul Educației vrea o mai bună organizare din punct de vedere logistic, pentru a încuraja vaccinarea și în rândul acestui segment.

Elevii cu vârste de peste 12 ani ar putea fi vaccinați în școli, începând de anul viitor, a declarat Sorin Ion, secretar de stat la Ministerul Educației. Acordul părinților va fi obligatoriu.

În cursul săptămânii trecute la sediul Guvernului am avut o întâlnire alături de domnul ministru al Educației, tema principală fiind vaccinarea la grupa de vârstă 12-15 ani. În cazul acestei categorii de vârstă acordul părinților este obligatoriu. Prin urmare, nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a declarat Sorin Ion, secretar de stat la Educației, informează b1tv.ro.

De asemenea, ministerul condus de către Sorin Cîmpeanu a trimis tuturor inspectoratelor școlare o solicitare care presupune desemnarea unor persoane care să se ocupe de înregistrarea învățătorilor și profesorilor în platforma destinată înscrierii pentru vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *