Ministerul Educației propune tarif redus pentru studenți la călătoria cu trenul/metroul până la 30 de ani

calea ferată tren studenţi
Sursa foto: ARF

Un proiect al Ministerului Educației prevede creșterea vârstei până la care studenţii beneficiază de tarif redus la călătorie cu trenul şi metroul, de la 26 de ani la 30 de ani.

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru studenţi.

Ministerul Educației a anunțat, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, care sunt principalele modificări în legătură cu facilitățile de care beneficiază studenții la transportul feroviar intern și la metrou.

„Tariful redus creşte de la 50% la 90% pentru toţi studenţii români sau străini care sunt înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât îşi păstrează calitatea de student. Facilităţile sunt valabile şi la călătoria cu metroul pe bază de abonament lunar sau de titluri de transport de tip „10 călătorii”. Vârsta până la care studenţii beneficiază de facilităţi creşte de la 26, la 30 de ani, cu excepţia studenţilor care au unul sau ambii părinţi decedaţi, precum şi studenţii proveniţi din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal. Aceştia beneficiază de gratuitate”, scrie Ministerul Educaţiei pe Facebook.

Proiectul, aflat în consultare publică, prevede și ca studenţii cetăţeni români, care studiază în străinătate, să beneficieze de tarif redus cu 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât îşi păstrează calitatea de student.

Acesta nu este singurul proiect lansat în consultare publică de Ministerul Educației, săptămâna trecută fiind aduse în atenția publică mai multe proiecte, printre care și cel de acordare a burselor școlare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: