Ministerul Educaţiei pune în dezbatere publică acte legislative secundare pentru Legile educaţiei

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că ministerul pe care-l conduce pune în dezbatere publică acte legislative secundare care vizează Legile Educației, fiind vorba despre acordarea burselor, transportul elevilor și constituirea consiliilor de administrație ale școlilor.

„Având în vedere apropierea unui nou an școlar, este de menționat faptul că am primit și o serie de sugestii utile referitoare la legislația secundară și la prioritățile pe care ar trebui să le abordăm la începutul viitorului an școlar. Așa cum știți, este o perioadă aglomerată, Ministerul Educației pune în dezbatere publică o serie întreagă de acte legislative secundare, hotărâri de guvern sau ordine de ministru care pun în practică legile educației. În următoarele zile, dacă nu sunt deja în dezbatere publică, discutăm despre legislația secundară pentru acordarea burselor, despre hotărârea de Guvern care se referă la transportul elevilor și despre legislația secundară pentru constituirea consiliilor de administrație ale școlilor”, a declarat Ligia Deca, vineri, într-o conferință de presă susținută la Primăria Oradea.

Ea a precizat că reforma în educație va beneficia și de fonduri suficiente.

„Este o perioadă foarte aglomerată, însă este o perioadă în care, în sfârșit, avem șansa să punem în practică ceea ce am dezbătut, agreat politic și adoptat. De asemenea, punem în practică o reformă și cu fonduri suficiente pentru ca atât partea de infrastructură, cât și partea care vizează reformele educaționale să fie aliniate în așa fel încât să obținem rezultate mai bune în sistemul educațional”, a transmis Ligia Deca.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL