Ministerul Educaţiei, răspunsuri la principalele întrebări referitoare la înscrierea la creşă şi grădiniţă

Ministerul Educatiei
Sursa foto: Sursa foto: INQUAM Photos / Adriana Neagoe

Ministerul Educaţiei a reliazat un material care cuprinde răspunsurile la principalele întrebări referitoare la înscrierea la creşă şi grădiniţă. Materialul se referă la copiii care pot fi înscrişi, unde şi când se depun documentele, dar şi ce acte sunt necesare.

”Pentru a-i sprijini pe toţi cei interesaţi, colegii mei au adunat cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri legate de înscrierea la creşă, grădiniţă şi în serviciile de educaţie timpurie complementare”, anunţă, miercuri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Materialul răsounde la întrebări precum: Cum se fac înscrierile? Când pot fi depuse documentele? De ce documente avem nevoie? Care sunt etapele de înscriere?

”Important: În perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar va fi disponibil un număr telverde, unde părinţii vor putea suna pentru a primi informaţiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde şi programul de funcţionare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat şcolar”, a mai transmis Deca.

Potrivit materialului pregătit de specialiştii Ministerului Educaţiei, în grupele de nivel antepreşcolar pot fi înscrişi copiii cu vârste de la 3 luni la 3 ani, în limita planului de şcolarizare aprobat.

În grupele de nivel preşcolar pot fi înscrişi copiii cu vârste între 3 şi 6 ani, în limita planului de şcolarizare aprobat. Numărul de locuri care se acordă, prin cifra de şcolarizare, asigură, cu prioritate, cuprinderea întregii generaţii a copiilor de 4 ani în grupa mijlocie şi cuprinderea întregii generaţii a copiilor de 5 ani în grupa mare din învăţământul preşcolar.

Unitatea de învăţământ aleasă de părinte/reprezentantul legal al copilului poate fi o unitate de învăţământ cu grupe de nivel preşcolar şi/sau antepreşcolar din apropierea domiciliului/reşedinţei sau din apropierea locului de muncă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: