Ministerul Educaţiei: Schimbări în metodologia de organizare a Programului „Săptămâna verde”

Ministerul Educației
Sursa foto: Facebook / Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei propune schimbări în metodologia de organizare a Programului ”Săptămâna verde, noutatea fiind că părinţii pot susţine financiar activităţile derulate, dar constituie abatere disciplinară implicarea cadrelor didactice sau a elevilor în strângerea banilor.

”Am lansat în consultare publică Metodologia de organizare a programului «Săptămâna verde»”, anunţă, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, principalele modificări, faţă de anul trecut, vizează următoarele aspecte:

  • Părinţii pot decide să susţină financiar activităţile desfăşurate în cadrul programului prin asociaţia de părinţi cu personalitate juridică, cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar, sau pot face demersuri privind atragerea de resurse financiare extrabugetare.
  • Este interzisă şi constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau a personalului din unitatea de învăţământ în strângerea de fonduri de la părinţi şi/sau gestionarea fondurilor asociaţiei de părinţi utilizate în derularea programului ”Săptămâna verde”.

”Săptămâna verde” este un program care se desfăşoară la nivel naţional, având ca scop ”dezvoltarea atât a competenţelor din curriculumul naţional, cât şi a unor competenţe complementare acestora de investigare inter- şi transdisciplinară a realităţii înconjurătoare şi formarea unor comportamente responsabile faţă de mediul înconjurător şi este centrat pe obiectivele de învăţare la vârsta antepreşcolară, respectiv pe nevoile de învăţare ale preşcolarilor şi elevilor, identificate la nivelul unităţii de învăţământ”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: