Skip to content
Educație

Ministerul Educației va da elevilor şi profesorilor tablete şi le va asigura accesul la Internet

europafm.ro

Plenul Senatului a adoptat marți, în calitate de for decizional, o lege care prevede că Ministerul Educației va asigura elevilor şi profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive şi acces la Internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale şi Platformei şcolare de e-learning și a altor platforme educationale agreate.

Totodată, se va asigura, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev care are dreptul la bursă de ajutor social un dispozitiv de tip laptop sau tabletă, conectat la Internet, pentru a putea participa la activităţile de e-learning desfăsurate in afara orelor de la clasă.

Luna trecută, Guvernul a adoptat hotărârea prin care alocă Ministerului Educației suma de 150 de milioane de lei, care vor fi cheltuiți pe tablete pentru elevii din mediile defavorizate. “Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar”, arată un comunicat al Ministerului.

Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației. Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *