Ministerul Energiei a atribuit nouă contracte de finanțare în valoare de peste 686 de milioane de lei

Sebastian Burduja
Sursă foto: Facebook / Sebastian Burduja
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat încă nouă contracte de finanţare în cadrul Fondului pentru Modernizare, Program Cheie 3 – Sprijin pentru extinderea şi modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice, cu o valoare totală a proiectelor de 686,103 milioane de lei (137,221 de milioane de euro), şi o valoare totală a ajutorului de stat acordat din Fondul pentru modernizare de 439,380 de milioane de lei (87,876 de milioane de euro), a anunţat marţi ministerul de resort.

Dezvoltarea reţelei de distribuţie a energie electrice garantează securitatea şi calitatea serviciilor, susţine ministrul Burduja.

„Dacă vrem să avem preţuri mici la electricitate, să reducem pierderile în reţea şi să acomodăm un număr tot mai mare de prosumatori, atunci trebuie să dezvoltăm şi reţelele de distribuţie a energiei. Pentru români, aceste proiecte vor însemna un preţ corect la factură şi servicii sigure şi de calitate. Astăzi (luni – n. r.) am semnat încă nouă contracte în acest sens cu cinci distribuitori importanţi de energie electrică. Până la acest moment, Ministerul Energiei a asigurat, prin intermediul Fondului pentru Modernizare, finanţarea a 17 proiecte care contribuie substanţial la extinderea şi modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice, pentru care valoarea totală a ajutorului de stat se ridică la 870.214.677,1 lei, echivalentul a 174.042.935,42 de euro. Am solicitat operatorilor de distribuţie să accelereze toate investiţiile, pentru a putea vedea rezultatele în cel mai scurt timp”, a declarat şeful de la Energie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL