Ministerul Energiei va lansa două apeluri de proiecte pe energie verde, cu un sprijin de peste 800 de milioane de euro

Sursa foto: Pixabay

Ministerul Energiei va lansa în martie două proiecte în domeniul energiei verzi, în valoare de peste 800 de milioane de euro, cu finanţare din Fondul pentru modernizare.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, remis joi AGERPRES, joi, vor fi lansate în consultare publică cele două ghiduri ale solicitantului. După primirea, analizarea şi, după caz, integrarea propunerilor din piaţă, ghidurile consolidate vor fi publicate în a doua jumătate a lunii februarie, intenţia fiind ca, la 1 martie, să fie lansate cele două apeluri de proiecte, care vor fi deschise pentru o perioadă de 90 zile.

Astfel, Ministerul Energiei continuă demersul strategic pentru stimularea investiţiilor în energie verde, după finalizarea apelului destinat autorităţilor locale.

Bugetul total alocat celor două apeluri de proiecte este de 815 milioane de euro, sprijinul financiar fiind acordat sub formă de grant, în limita valorii ajutorului de stat de 20 de milioane de euro per beneficiar.

Ajutorul de stat vizează capacităţile noi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile şi este acordat investiţiilor destinate producţiei de energie electrică din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro. Unul dintre dintre cele două apeluri încurajează, în mod particular, producţia de energie verde pentru autoconsum de minim 70% din energia produsă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: