Ministerul Familiei, despre cazul fetei arse la centrul de plasament: Cer sancțiuni

Intotero - PS - 14 aug
Sursa foto: captură video

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, vorbește, luni, la Puterea Știrilor, despre cazul fetei arse de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet. Cazul a fost făcut public de către ministrul Familiei, după ce a aflat despre abuz de la o organizație non-guvernamentală. Rămân multe semne de întrebare.

„Acest incident s-a întâmplat în cursul zilei de joi. Am fost contactată de ONG, care mi-au pus la dispoziție și imagini. M-am deplasat de urgență la Brașov. Ceea ce s-a prezentat în document confirmă realitatea. Tânăra are răni vizibile pe față, gât și spate”, spune ministrul Familiei.

„În casa de tip familial sunt instituționalizați copii și tineri cu probleme de sănătate (…) care sunt vulnerabili, așadar, cei care lucrează în Asistență Socială trebuie să fie dedicați, 24 din 24”, mai spune Intotero.

Ea ar trebui transportată la secția de arși, iar azi s-a întâmplat asta. Am solicitat și prezenta Prefectului. Nu este suficient doar o anchetă internă. „Este inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. (…) Prefectul știa de acest caz”, arată ministrul.

„Joi a fost o acțiune de deratizare. Nu ni s-au putut pune dispoziție documente, dacă s-a făcut sau nu igienizare după, o aerisire. Nu știm cum s-a ars. De aceea, am solicitat Prefectului ca toate instituțiile abilitate să ia parte la acest caz, pentru ca vinovații să plătească”, explică Intotero.

Ministrul Familiei spune că se impun sancțiuni și sesizarea organelor de cercetare penală. „Este inadmisibil ca un tânăr să treacă prin suferința prin care trece fata în cauză”, conchide demnitara.

 

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: