Skip to content
Politică

Ministerul Finanţelor anunţă problemele găsite la Primăria Capitalei: Doar o treime din energia termică a fost plătită, deşi sumele au fost alocate

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a anunţat luni că, deşi Primăria Capitalei a avut venituri şi a primit bani de la buget pentru plata subvenţiilor la energie termică şi transporturi, banii nu au fost folosiţi în acest scop, iar plăţile au fost făcute doar parţial. „Veniturile Primăriei Capitalei în 2020 sunt în jur de 3,5 miliarde lei. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. Sunt două cheltuieli importante: subvenţia la energie termică şi subvenţia la transportul în comun. Bugetul a avut aceste sume prinse în buget, pe trimestre. Însă dacă ne uităm la execuţie, energia termică a fost plătită doar 312 milioane lei din 900 milioane, deci o treime. La transportul în comun, au fost plătite 624 milioane din 1,5 miliarde”, a anunţat Cîţu. Ministrul Finanţelor a precizat că, la datorii, situaţia arată mai rău şi „arată clar o administrare proastă a banului public”.

Banii nu au ajuns acolo unde trebuie. La începutul anului au fost alocaţi bani pentru plata subvenţiilor. Aici este problema, unde s-au dus aceşti bani? Vă promit că vom găsi unde au ajuns aceşti bani”, a spus Cîţu.

Florin Cîţu a anunţat că se vor face controale la toate instituţiile publice, deoarece există companii care nu au avut o analiză a situaţiei economice financiare făcută în ultimii 10-15 ani, printre care şi Primăria Municipiului Bucureşti.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *