Skip to content
Politică

Ministerul Finanțelor face anunțul: a achitat datoria către frații Micula

" "

Ministerul Finanțelor face anunțul: a achitat datoria către frații Micula.

Astfel, potrivit unui comunicat al instituției, ministerul Finanţelor a achitat integral suma pe care o datora oamenilor de afaceri Ioan şi Viorel Micula.

" "
" "

Reprezentanții ministerului precizează însă că trebuie să recupereze de la frații Micula și un grup de firme al acestora aproximativ 380 de milioane lei.

„Ministerul Finanţelor Publice a luat act de hotărârea Curţii de Arbitraj Internaţional de pe lângă Centrul Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID) în dosarul Micula. Din punct de vedere juridic, decizia nu schimbă cu nimic demersurile efectuate de statul român până la această dată. De altfel, încă din 9 martie 2015, Ministerul Finanţelor Publice a executat integral hotărârea arbitrală, fără ca acest lucru să presupună renunţarea la cererea de anulare. Suma a fost achitată prin mecanismul de plată instituit de Parlamentul României, prin lege. România va suporta costurile procedurii, dar nu şi cheltuielile de reprezentare juridică a părţilor şi alte cheltuieli efectuate de acestea în legătură cu dosarul arbitral”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, ministerul trebuie să pună în aplicare decizia Comisiei Europene de recuperare a sumei.

„Altfel, România riscă declanşarea procedurii de infringement. Punerea în executarea a Deciziei Comisiei Europene de recuperare din 30 martie 2015 a fost demarată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. În prezent, România mai are de recuperat aproximativ 380.000.000 de lei de la Ioan şi Viorel Micula şi de la alte 8 societăţi identificate în cuprinsul Deciziei Comisiei Europene”, a mai transmis ministerul Finanțelor, potrivit b1.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *