Skip to content
Economie

Ministerul Finanţelor pregătește o rectificare bugetară, care va fi aprobată cel târziu în şedinţa de Guvern de luni

facebook ministerul finantelor

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că la rectificarea bugetară pe care o pregăteşte Guvernul vor fi suplimentate fondurile alocate pentru judeţe, oraşe şi comune, acolo unde este nevoie de bani mai mulţi. Rectificarea va fi aprobată cel târziu în şedinţa de Guvern de luni.

Florin Cîţu spune că se face o analiză pentru a pregăti o rectificare bugetară, la nivelul ministerelor.

Vom suplimenta fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comunele, unde este nevoie de aşa ceva. Acum ne uităm să vedem care este situaţia şi pe ministere, dar şi pe localităţi. Vom avea rectificarea bugetară şi fondurile vor fi prinse acolo pentru a ne asigura că toţi cei care au nevoie, vor avea resursele necesare. Deja acum 2 săptămâni am aprobat prin HG pentru carantină 42 milioane lei, s-au dat în plus, până acum, la Ministerul Sănătăţii, aproape 1,7 miliarde de lei, atât pentru achiziţii de medicamente, dar şi pentru echipamente. Prioritatea, în acest moment, este sănătatea cetăţenilor şi resursele, în principal, se vor duce în acea direcţie”, a declarat Cîţu la Realitatea Plus, marţi seară.

Întrebat când va avea loc această rectificare de buget, ministrul Finanţelor a spus că cel târziu luni.

Acum lucrăm, nu ştiu dacă intră în şedinţa de guvern de joi, dacă nu, luni, cu siguranţă să fie aprobată în şedinţa de Guvern”, a explicat Florin Cîţu.

Acesta a mai precizat că sistemul sanitar va primi, de asemenea, noi alocări de fonduri, fiind asigurate sumele pentru salarii, sporuri şi echipamente, scrie news.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *