Ministerul Finanțelor și Asociația Romanian Fintech au semnat un parteneriat pentru transformarea Trezoreriei Statului

Marcel Boloș / Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministerul Finanțelor și Asociația Romanian Fintech (RoFintech) au semnat  un parteneriat pentru a stimula transformarea digitală și inovația sistemelor financiare ale Trezoreriei Statului.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, prin acest memorandum, cele două entități își propun să consolideze cooperarea în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor pentru a sprijini digitalizarea și modernizarea administrației publice în sectorul financiar.

Ministerul Finanțelor și Asociația Romanian Fintech (RoFintech) au semnat astăzi un parteneriat pentru a stimula transformarea digitală și inovația sistemelor financiare ale Trezoreriei Statului. Prin acest memorandum, cele două entități își propun să consolideze cooperarea în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor pentru a sprijini digitalizarea și modernizarea administrației publice în sectorul financiar.

Având în vedere importanța inovațiilor tehnologice și evoluția rapidă a produselor informatice pe piață, Ministerul Finanțelor dorește să rămână în pas cu noile tehnologii și să-și consolideze infrastructura și capacitățile în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor.

Astfel, prin colaborarea cu RoFintech, se urmărește identificarea și implementarea de soluții tehnologice avansate, sprijinirea transformării digitale a administrației publice și dezvoltarea unei forțe de muncă specializate pentru lucrul cu tehnologiile implementate.

”Considerăm că este de datoria noastră, a Asociației Române de Fintech, să ne alăturăm demersurilor Ministerului de Finanțe pentru modernizarea cu tehnologii de ultimă generație a sistemelor cu care companiile și cetățenii interacționează în relație cu statul român. Contribuția noastră va consta în împărtășirea bunelor practici europene în ceea ce privește implementarea noilor sisteme și infrastructuri, companiile membre ale RoFintech având experiență la nivel european în dezvoltarea și operarea aplicațiilor financiare de ultimă generație”, a declarat Cosmin Cosma, Președinte al Asociației Române de Fintech. “Semnarea acestui parteneriat este doar un prim pas, dar unul important, în dezvoltarea serviciilor publice digitale ale Ministerului de Finanțe”, a concluzionat Cosma.

”Ne-am angajat să deschidem drumul către o era digitală în finanțele publice, unde inovația și eficiența devin axele principale ale administrației financiare a statului. Iar acesta este un nou pas în acest sens. Scopul ultim al parteneriatului și al eforturilor noastre comune cu Asociația Romanian Fintech este să aducem o schimbare semnificativă în relația cetățeanului român cu statul. Scopul pe termen lung fiind ca fiecare cetățean să simtă că este mai ușor să lucrezi cu statul, să accesezi servicii publice cu rapiditate și să beneficiezi de o experiență simplificată în interacțiunea cu administrația”, a declarat Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: