Skip to content
Economie

Ministerul Finanţelor suplimentează cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicată investiţiilor importante în economie

Inquam Photos / Diana Oros

Ministerul Finanţelor stimulează afacerile din România şi propune, printr-un proiect de hotărâre de guvern, majorarea cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru investiţiile cu impact major în economie, conform unui comunicat al ministerului.

Astfel, bugetul schemei se majorează de la 6,38 miliarde de lei la 7,38 miliarde de lei.

În perioada 15 iunie – 26 iulie 2022, Ministerul Finanţelor a derulat o sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţarea unor investiţii mai mari de 1 milion euro. Sesiunea a avut un buget de cel puţin 700 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării acestuia, şi a suscitat un interes crescut din partea investitorilor, fiind depuse 193 de cereri de finanţare.

Pentru acordarea finanţării, punctajul a fost realizat pe baza criteriilor de evaluare prevăzute de HG nr.807/2014: valoarea investiţiei, tipul investiţiei iniţiale, locul în care se va face investiţia, rentabilitatea cifrei de afaceri (în cazul întreprinderilor în activitate), valoarea capitalului subscris şi vărsat (în cazul întreprinderilor nou înfiinţate), notează Agerpres.

În urma finalizării procesului de ordonare pe baza punctajului obţinut, vor intra în analiză proiecte de investiţii cu o valoare totală de circa 3,2 miliarde lei pentru care se solicită un ajutor de stat de aproximativ 682,8 milioane lei, în domenii precum industria alimentară, material de construcţii, piese auto şi producţia de hârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *