Skip to content
Externe

Ministerul italian de Externe: „Italienii care pleacă să lupte în Ucraina comit o infracțiune”

Twitter

Italienii care luptă în Ucraina comit o infracțiune. Într-un comunicat, ministerul italian de Externe amintește că participarea cetățenilor italieni în conflict în Ucraina este o conduită „penalmente relevantă”, potrivit gazetaromaneasca.com.

„În legătură știrile apărute în unele organe de presă referitoare la participarea cetățenilor italieni la conflictul din Ucraina, ministerul italian de Externe subliniază că un astfel de comportament poate fi considerat relevant din punct de vedere penal în conformitate cu legislația actuală (articolele 244 și 288 din codul penal)”.

Ministerul de Externe reiterează într-un comunicat, pentru a proteja siguranța cetățenilor italieni, descurajarea absolută de a merge în Ucraina.

Articolul 244 din Codul penal prevede că „oricine, fără aprobarea Guvernului, recrutează sau comite alte acte ostile împotriva unui stat străin, pentru a expune statul italian pericolului de război, se pedepsește cu închisoare de la șase ani la optsprezece ani”. Potrivit articolului 288, „oricine se află pe teritoriul statului și fără aprobarea guvernului înrolează sau înarmează cetățenii (4, 242, 244), pentru a servi sau a servi străinul, este pedepsit cu închisoare de la patru la cincisprezece ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *