Skip to content
Politică

Ministerul Justiției, anunț de ultim moment: care este propunerea lui Tudorel pentru șefia secției judiciare penale din DNA

http://inquamphotos.com

Ministrul Justiției Tudorel Toader a propus-o, luni, pe procurorul Mădălina Scarlat pentru funcția de procuror șef al Secției judiciare penale din Direcția Națională Anticorupție. Scarlat a fost delegată de secția de procurori a CSM pentru funcția de adjunct al șefului DNA începând cu 8 aprilie.

”În urma desfășurării procedurii de selecție care a avut loc în data de 15 aprilie 2019, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului justiției Tudorel TOADER pentru numirea în funcția vacantă de procuror șef de secție al Secției judiciare penale din cadrul Direcției Naționale Anticorupție este doamna procuror Scarlat Mădălina”, anunță Ministerul Justiției pe site-ul său.

Pe 1 aprilie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât delegarea procurorului Mădălina Scarlat în funcţia de procuror şef adjunct DNA, pentru o perioadă de șase luni, începând din 8 aprilie 2019. Până acum funcția fusese deținută de Marius Iacob.

Pe 19 martie, procurorul Marius Iacob a anunțat că a demisionat din funcția de adjunct al procurorului-șef DNA și că rămâne procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Decizia de demisie din funcția de adjunct al procurorului-șef DNA a venit la o zi după ce magistrații instanței supreme au decis că Marius Iacob a săvârșit abatere discipliniară în legătură cu reprezentarea Direcției în procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta după ce a fost revocată din DNA. Sancțiunea pentru Iacob a fost avertisment. Este vorba despre abateri disciplinare sâvârşite în legătură cu reprezentarea instituţiei în procesul Mihaiela Moraru Iorga-DNA, intentat de magistrat după ce a fost revocat din Direcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *