Ministerul Justiției așteapta decizia Olandei privind extradarea bărbatului acuzat că a ucis o fetiță de 12 ani

Sursă foto: news.ro
Sursă foto: news.ro

Ministerul Justiției a informat că Tribunalul Amsterdam au în analiză decizia privind predarea bărbatului acuzat că a ucis o fetiță de 12 ani și a ascuns-o în lada patului într-un apartament din cartierul Berceni. Șerbuc Ilie Marcel a fost prins în luna iunie de către autoritățile din Olanda.

Ministerul Justiției a informat că „Tribunalul Amsterdam, în baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul București, a rămas în pronunțare în dosarul privind predarea inculpatului Serbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei minore de 12 ani, autorităților competente din România”, urmând a fi transmisă soluția instanței din Olanda în momentul pronunțării.

Cine este Ilie Marcel Șerbuc

Principalul suspect în uciderea fetei de 12 ani, al cărui cadavru a fost ascuns în lada patului într-un apartament din cartierul Berceni, este considerat deosebit de periculos. Ilie Marcel Șerbuc apare în galeria celor mai căutați infractori români, pe pagina Poliției Române.

Despre suspect au mai apărut informații că în urmă cu 9 ani, a agresat o femeie. Procesul s-a încheiat după 4 ani cu împăcarea celor două parți, după ce inițial agresorul fusese condamnat cu suspendare. El a fost acuzat că a lovit-o peste față, rupându-i nasul, în cap, dar și că a strâns-o de gât.

Cadavrul găsit în lada de pat

Șerbuc Ilie Marcel este concubinul femeii a cărei fată a fost găsită moartă în lada patului, într-un apartament închiriat din sectorul 4. Supectul ar fi părăsit țara pe data de 14 aprilie cu destinația Spania și s-a întors în România pe data de 10 mai. Apoi ar fi plecat în Olanda, potrivit polițiștilor.

Femeia a ajuns în România, după ce, inițial, fusese reținută în Spania și le-a relatat jurnaliștilor că este nevinovată, dar și că bănuiește cine ar fi autorul crimei.

„Ultima oară când am fost cu mama la muncă el a rămas cu fata singur și a zis că o duce acasă, și bagajele când am ajuns de la muncă, pe la 1:00-2:00 erau tot acasă”, a povestit ea.

După ce și-a petrecut sărbătorile Pascale alături de mamă și concubinul acesteia, pe data de 21 aprilie Ana ar fi trebuit să se întoarcă la tatăl ei. Fosta soție nu i-a mai răspuns la mesaje, lucru care l-a determinat pe bărbat să meargă la poliție.

Copila a fost dată dispărută pe 3 mai și găsită moartă fix o lună mai târziu. Fata de numai 12 ani nu a mai fost văzută de dinainte de Paște. Potrivit legiștilor, ea a murit în chinuri groaznice.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL