Ministerul Justiţiei caută procurori pentru ocuparea unor funcţii de conducere vacante

Ministerul Justiției
Sursa foto: X

Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, că a demarat procedura de selecţie a procurorilor pentru ocuparea unor funcţii de conducere vacante din cadrul parchetelor.

„Luni, Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea unor posturi de conducere vacante din cadrul parchetelor. Este vorba despre patru funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, trei funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi o funcţie de procuror-şef adjunct direcţie şi 3 funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, se precizează în anunţul MJ transmis, luni, AGERPRES.

Procedura de numire pe funcţiile menţionate este prevăzută de art. 144 alin. (1) din Legea nr. 303/2022: „Sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcţia de procuror sau judecător, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în acelaşi mod”, menţionează Ministerul.

Procurorii pot depune cererile de înscriere până pe data de 17 octombrie, ora 12,00, iar, în perioada 6 – 17 noiembrie, procurorii participanţi la selecţie vor susţine interviul în faţa ministrului Justiţiei şi a comisiei de interviu.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: