Ministerul Justiției: Discuții pe salariile magistraților

Ministerul Justiției
Sursa foto: X

Se anunță zile de interes maxim pentru magistrați. După interminabilele dezbateri privind pensiile de serviciu, urmează discuții legate de salariile judecătorilor și procurorilor.

O intâlnire extrem de importantă privind grila de salarizare a magistraților ar urma sa aibă loc peste mâine, joi, 17 august 2023. La întâlnire vor participa președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătoarea Corina Corbu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Daniel Grădinaru , Procurorul General al Romaniei Alex Forența, ministra Justiției, Alina Gorghiu și ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu, conform LumeaJustiției.

Întâlnirea – anunțată de Gorghiu

Întrevederea a fost anunțată de Alina Gorghiu la 1 august 2023, aceasta precizând că discuția pe grila de salarizare a magistraților este „absolut necesară”, fără să dea mai multe detalii despre ce anume se urmărește cu exactitate.

Totuși, Gorghiu a ținut să sublinieze că, în final, trebuie ca sistemul de justiție să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții.

Iată declarația ministrei Justitiei Alina Gorghiu despre întâlnirea cu șefa ICCJ Corina Corbu, Procurorul General Alex Florența și ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu:

„Pe data de 17 august va avea loc o discuție pe care am acceptat-o și eu, împreună cu Procurorul General, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, președintele CSM cu ministrul Muncii.

O discuție absolut necesară pe grila de salarizare, pe sistem de justiție.

O discuție absolut necesară pentru că acest sistem a avut destule lucruri grele de depășit în ultimii ani de zile.

Îmi doresc ca discuțiile să fie constructive, să avem un dialog constructiv, echilibrat, care să permită acestui sistem de justiție să își desfasoare activitatea la standardele la care trebuie să le desfașoare”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: