Skip to content
Societate

UPDATE Ministerul Justiţiei a lansat procedura de selecţie a procurorului general şi a procurorilor şefi de la DIICOT şi DNA

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE

Ministerul Justiţiei a lansat, luni seară, procedura de selecţie a procurorului general şi a procurorilor şefi de la DIICOT şi DNA. Candidaturile se depun până în 23 decembrie, iar 24 decembrie Ministerul va anunţa candidaţii care întrunesc condiţiile necesare. Interviurile vor avea loc în perioada 14 – 17 ianuarie 2020, potrivit news.ro.

 

”Ministerul Justiţiei organizează, la sediul sau din Bucureşti, str. Apolodor, nr.17, în perioada 02.12.2019-22.01.2020, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcţiilor vacanţe de conducere, respectiv: Procuror  general al  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Procuror şef  al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Selecţia se desfasoară în condiţiile prevăzute de art.54 alin(1) şi alin (1)1 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor”, a transmis, luni seară, Ministerul Justiţiei.

Procurorii pot depune cereri de înscriere, până la dată de 23.12.2019, ora 24.00, la Direcţia resurse umane a Ministerului Justiţiei din Bucureşti, str. Apolodor, nr.17, sect.5.

Cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de următoarele înscrisuri:

– dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege

– declaraţiile prevăzute de art.54 alin. (2) raportat la art.48 alin.(10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

– un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participa la selecţie, care se depune atât pe suport hârtie, cât şi în format electronic

– un curriculum vitae al procurorului, conform modelului comun european prevăzut în anexă H.G. nr. 1021/2004;

– minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea, în ultimii 5 ani;

– ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie;

– orice alte înscrisuri relevante.

”Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se va afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se va publică pe pagină de internet a acestuia, până la dată de 24.12.2019, ora 24.00”, a mai transmis Ministerul Justiţiei.

În perioada 14.01.2020 – 17.01.2020, procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în faţa Comisiei, un interviu de 30 de minute.

Acesta va consta în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participa la selecţie, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare şi evaluarea poziţiei candidatului în raport cu valorile profesiei şi a funcţiei pentru care candidează (integritate, responsabilitate şi răspundere).

Ministerul a prezentat şi criteriile de evaluare, între care capacitatea de sinteză şi analiză, identifcarea unor eventuale disfuncţionalităţi şi modalităţi de remediere a acestor, dar şi capacitatea de organizare, asumarea responsabilităţilor şi rezistenţa la stres.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagină de internet a acestuia, la data de 21.01.2020.

Propunerile ministrului justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justiţiei înaintează propunerile Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţiile de conducere.

 

 

—————————————————————————————————————————–

 

Ministerul Justiţiei lansează luni procedurile de selecţie a procurorului general şi a procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT, conform anunţului făcut de ministrul Cătălin Predoiu, scrie News.ro.

Ministrul a criticat într-o conferinţă de presă ”starea de provizorat şi de interimat” de la vârful Ministerului Public, anunţând, în acest context, că pe 2 decembrie va fi lansată procedura de selecţie pentru funcţiile de procuror general, procuror-şef DNA şi procuror-şef DIICOT, iar ”la scurt timp după” şi pentru alte parchete.

Cătălin Predoiu a afirmat că procedura va fi una ”clasică” şi va include un proiect de management şi un interviu.

”Trebuie să stabilizăm neîntârziat conducerea Ministerului Public”, a subliniat Predoiu.

El a precizat că va lua în calcul avizul Secţiei pentru procurori a CSM.

În plus, Predoiu a dezminţit ”categoric” faptul că ar fi deja stabilite numele care vor câştiga concursurile pentru funcţiile de conducere ale celor mai importante unităţi de parchet.

”Dezmint categoric orice rezultat prestabilit, invit pe toată lumea să participe la concurs, nu pun interdicţii pentru nimeni, există toată disponibilitatea pentru Ministerul Justiţiei să selectăm cei mai buni oameni”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *