Skip to content
Politică

Ministerul Lucrărilor Publice, după prezenţa ministrului la DNA: Ion Ştefan nu a fost citat de DNA şi nu a făcut plângere penală

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a transmis, vineri, că ministrul Ion Ştefan nu a fost citat la DNA şi nici nu a depus plângere penală. ”Demnitarul a precizat clar că este dispus să renunţe la imunitate, dacă organele de anchetă solicită acest lucru”, a transmis Biroul de presă al MInisterului.

Ministrul Ion Ştefan, s-a prezentat în această dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie, din proprie iniţiativă. Ministrul a explicat că a mers să discute cu procurorii pentru a clarifica situaţia HG 793/20 decembrie 2019, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru Consiliul Judeţean Satu Mare. Ion Ştefan nu a fost citat de DNA şi nu a făcut plângere penală” a transmsi, vineri, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că ”demersul său a fost menit să clarifice acuzaţiile aduse în spaţiul public de adversarii politici de la PSD, fără bază reală, care spun că ar fi adus prejudicii bugetului de stat prin alocarea de fonduri pentru achiziţia sediului Bibliotecii din Satu Mare”.

”Demnitarul a precizat clar că este dispus să renunţe la imunitate pentru a se supune rigorilor legii, dacă organele de anchetă solicită acest lucru. Ministrul lucrărilor publice adaugă faptul că nu acţionează pe baza niciunei înţelegeri cu terţi pentru administrarea banului public, mandatul său ca ministru bazându-se pe bună credinţă şi corectitudine”, a mai transmis MLPDA.

Ministerul precizează că vor continua controalele dispuse de ministru pentru a se verifica bunul mers al proiectelor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), ”chiar dacă cei care s-au obişnuit până acum să îşi bată joc de banul public se arată atât de deranjaţi”.

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan s-a aflat vineri dimineaţă la DNA, el spunând că s-a prezentat din proprie iniţiativă ca urmare a acuzaţiilor lui Radu Cristescu (PSD) referitoare la sediul Bibliotecii judeţene din Satu Mare.

”Nu vreau să accept vreodată să fiu acuzat de corupţie”, a declarat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *