Skip to content
Politică

Ministerul Mediului acționează. Mai multe rapoarte de control asupra unor operatori, transmise Parchetului General

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție rapoartele referitoare la activitatea unor operatori din sectorul forestier, potrivit Agerpres.

”Decizia a fost luată în vederea efectuării de cercetări specifice care să stabilească dacă aspectele prezentate întrunesc elementele constitutive ale unor infracțiuni. Reamintim că, în urma apariției în presă a mai multor articole care vizează posibile nereguli produse în sectorul forestier, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu a declanșat, în perioada 7 aprilie — 12 iunie 2015, un amplu control atât la S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L. Sebeș , S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L Rădăuți, precum și la sediile sau punctele de lucru ale principalilor furnizori de materiale lemnoase către operatorul economic mai sus amintit. Scopul controalelor a fost verificarea respectării prevederilor legale referitoare la proveniența, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialelor lemnoase, inclusiv importul acestora”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Verificarea stocurilor fizice și a înregistrărilor contabile au relevat existența unor nereguli: existența mai multor operatori economici care au furnizat material lemnos fără proveniență legală, rezultat din tăieri ilegale, inadvertențe privind modul de recepție și înregistrare a materialelor lemnoase, recepționarea de material lemnos fără a fi raportat în aplicația SUMAL, existența de material lemnos recepționat cu documente din care nu rezultă clar proveniența, diferențe între cantitățile de masă lemnoasă înscrise în avizele de însoțire și cantitățile de masă lemnoasă recepționate, raportarea în SUMAL de către diverși agenți economici, a unor avize de însoțire fictive, arată Agerpres.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *