Skip to content
Societate

Ministerul Mediului lansează în dezbatere procedura de emitere a autorizaţiei de mediu

hunedoaraplus.ro

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor supune dezbaterii publice Proiectul de Ordin pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, proiect care va introduce o serie de cerinţe specifice minimale de care se va ţine cont la autorizarea activităţilor de colectare a deşeurilor, pentru fiecare tip de deşeu.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor supune dezbaterii publice Proiectul de Ordin pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, care a fost elaborat în scopul eliminării diferitelor interpretări legate de încadrările activităţilor în cod-urile CAEN, stabilirea unor cerinţe specifice minimale desfăşurării activităţii de colectare a deşeurilor. Totodată, la întocmirea acestui Ordin, s-a avut în vedere şi creşterea numărului de proiecte şi iniţiative locale pentru eradicarea speciilor alogene invazive.

Actul normativ va cuprinde doar denumiri ale activităţilor/instalaţiilor cu posibil impact asupra mediului care se vor supune procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu şi va introduce o serie de cerinţe specifice minimale de care se va ţine cont la autorizarea activităţilor de colectare a deşeurilor, pentru fiecare tip de deşeu”, informează ministerul.

De asemenea, noul Ordin propune cerinţe specifice de autorizare pentru deţinerea/utilizarea speciilor alogene invazive de interes naţional şi pentru Uniunea Europeană.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările şi completările ulterioare, autorizaţia de mediu nu mai are termen de valabilitate, aceasta îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii autorizaţiilor obţin viza anuală, aspect prevăzut şi în proiectul de act normativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *