Skip to content
Politică

Ministerul Mediului și Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii se alătură instituţiilor care vor stinge lumina sâmbătă cu ocazia Orei Pământului

785.ro

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor se alătură instituţiilor care vor stinge lumina sâmbătă, 27 martie 2021, de la ora 20:30 până la 21:30, cu ocazia Orei Pământului, scrie sâmbătă, pe Facebook, instituţia.

#Connect2Earth – Să ne unim forţele pentru a opri degradarea naturii! Protejăm natura, deoarece este aliatul nostru împotriva crizei climatice şi este vitală pentru supravieţuirea, bunăstarea şi fericirea noastră” – este îndemnul organizatorului pentru acest an.

Ora Pământului a început în 2007, ca un eveniment simbolic, când echipa WWF Australia a încercat să răspundă la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale – schimbările climatice? Gestul de a stinge lumina s-a dovedit pe cât de simplu, pe atât de puternic. Ora Pământului a devenit una dintre cele mai mari mişcări pentru mediu”, notează sursa citată.

Potrivit Ministerului Mediului, în 2008, 50 de milioane de oameni au participat la Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a depăşit 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.

Ministerul Transporturilor se alătură campaniei „Ora Pământului”

Ministerul Transporturilor se alătură campaniei ‘Ora Pământului’, iar în intervalul orar 20.30-21.30 vor fi stinse luminile exterioare şi interioare care nu împiedică funcţionarea Clădirii Palatului CFR, potrivit unui comunicat al ministerului.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii se alătură şi în acest an campaniei „Ora Pământului” împotriva încălzirii globale şi iniţiativei de conştientizare şi responsabilizare socială şi de a atrage parteneri din toate domeniile din România.

Astfel, sâmbătă, 27 martie 2021, în intervalul orar 20.30-21.30, vor fi stinse luminile exterioare şi interioare care nu împiedică funcţionarea Palatului CFR şi vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esenţiale desfăşurării activităţii curente sau protecţiei clădirii„, se spune în comunicat.

‘Ora Pământului’ este un eveniment internaţional ce se desfăşoară încă din anul 2007. Astfel, timp de 60 de minute, oamenii sunt încurajaţi să stingă luminile pentru a scădea consumul de electricitate la nivel global şi pentru a da o şansă salvării resurselor pământului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *