Skip to content
Societate

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică proiectul pentru stabilirea numărului biletelor de tratatament balnear pentru acest an

turism-millenium.ro/

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului biletelor de tratament balnear care se vor acorda în acest an, bugetul alocat fiind de 200 de milioane de lei, iar din această sumă pot fi achiziţionate cel mult 101.000 bilete de tratament.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a publicat în transparenţă decizională proiectul de act normativ prin care se reglementează modul de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear care se acordă, în anul 2022, prin Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

“Bugetul alocat în acest an cu această destinaţie este de 200.000.000 lei, iar proiectul de act normativ prevede că din această sumă pot fi achiziţionate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care maximum 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferenţa în alte unităţi de profil, prin contracte încheiate cu alţi operatori economici”, se arată în comunicatul Ministerului Muncii.

Sursa citată a precizat că biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear şi un sejur de 16 zile, vor fi repartizate pe 19 serii.

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Distribuirea biletelor de tratament balnear şi decontarea costurilor acestora se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

În anul 2021, bugetul alocat a fost tot de 200.000.000 lei, fiind contractate 97.626 de bilete de tratament, în valoare de 185.506.085,08 lei, iar din acestea au fost valorificate 92.096 de bilete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *