Ministerul Muncii: Ponderea tinerilor şomeri cu vârsta sub 25 de ani a scăzut la 8,85% în primul semestru

Sursa foto: Freepik

Ponderea tinerilor şomeri cu vârsta sub 25 de ani a scăzut la 8,85% în primele şase luni ale acestui an, de la 12,11% cât s-a înregistrat în perioada similară din 2023, informează, miercuri, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), într-o postare pe Facebook.

„Ultimele date statistice arată o scădere semnificativă a şomajului în rândul tinerilor în România pe parcursul primei jumătăţi a anului 2024. Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, instituţie sub autoritatea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, media lunară a numărului de şomeri tineri înregistraţi, cu vârsta sub 25 de ani, a scăzut în primele şase luni ale anului în curs la 21.839, faţă de o medie de 28.365 în perioada similară a anului trecut. Este vorba despre o scădere a ponderii tinerilor şomeri în totalul şomerilor la 8,85%, comparativ cu 12,11% în primele şase luni ale anului 2023”, precizează ministerul în postarea de pe pagina de socializare.

Potrivit sursei citate, în perioada menţionată s-a înregistrat o scădere şi în rândul tinerilor şomeri sub 30 de ani. Astfel, media lunară a numărului de şomeri înregistraţi din această categorie a fost de 36.449 în prima jumătate a anului 2024, comparativ cu 44,913 în primele şase luni din 2023. Ponderea acestora în totalul şomerilor a scăzut de la 19,18% în prima jumătate a anului trecut la 14,74% în aceeaşi perioadă a anului în curs.

„Această evoluţie pozitivă vine într-un context european în care rata şomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani a fost de 14,4% în iunie 2024, în scădere faţă de lunile anterioare. România se alătură astfel tendinţei de îmbunătăţire a pieţei muncii pentru tineri, reflectând măsurile MMSS şi ale Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu şi eforturile continue de integrare a acestora în câmpul muncii. Una dintre priorităţile mele ca ministru este aceea de a întări piaţa muncii şi a păstra în ţară tinerii care se pot dezvolta şi pune aici în valoare competenţele şi să aibă cariere de succes”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, în postarea citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: