Skip to content
Sănătate

Ministerul Sănătății: 136 de cazuri de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus, confirmate în România

Facebook

Ministerul Sănătății a anunțat că până în acest moment au fost confirmate în România 136 de cazuri de infectare cu noua tulpină COVID din Marea Britanie din 499 de probe analizate.

”Ministerul Sănătății a fost informat, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, în România, au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

" "
" "

Cazurile confirmate provin din București (80 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (5 cazuri), județul Suceava (5 cazuri), județul Botoșani (4 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (2 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte 1 caz).

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.’‘, a transmis Ministerul Sănătății.

Specialiștii avertizează: Această tulpină are şanse mari să devină dominantă în următoarele săptămâni

În acest context, specialiștii au avertizat că tulpina britanică de coronavirus ar putea deveni dominantă în România mult mai devreme decât se estima inițial.

„Nu ne-am aşteptat la o dinamică de o asemenea anvergură. Aceste noi rezultate vin să întărească previziunile lansate săptămâna trecută de către colegii noştri din cadrul diviziie de cercetare MedLife, legate de faptul că această tulpină are şanse mari să devină dominantă în următoarele săptămâni. Considerăm că autorităţile ar trebui să analizeze cu atenţie aceste informaţii şi să evaluezecu precauţie eventualele decizii cu privire la relaxarea măsurilor de siguranţă pentru perioada următoare”, a precizat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *