Skip to content
Sănătate

Ministerul Sănătăţii: 2.710 medici, medici dentişti şi farmacişti vor susţine anul acesta examenul pentru obţinerea titlului de specialist

facebook ms

Ministerul Sănătăţii organizează, în perioada 23 septembrie – 24 octombrie 2020, sesiunea pentru obţinerea titlului de specialist pentru profesioniştii din sistemul de sănătate. La examen vor participa 2.710 medici, medici dentişti şi farmacişti.

”Mâine, 9 septembrie 2020, Ministerul Sănătăţii va afişa, pe pagina de web www.ms.ro, secţiunea Examene şi concursuri naţionale,  arondarea candidaţilor pe specialităţi şi centre universitare de examen, conform prevederilor publicaţiei de examen aprobată pentru sesiunea din acest an. Procesul de arondare ţine cont de criteriul pregătirii de minimum 6 luni din stagiul de bază al specialităţii, efectuată în centrul universitar respectiv şi de criteriul existenţei unui număr de minimum 3 candidaţi pe specialitate şi centru universitar”, anunţă Minsterul educaţiei, printr-un comunicat de presă.

" "
" "

Sursa citată precizează că, în situaţia în care, pentru anumite specialităţi a existat câte un singur candidat pe centru universitar, în mai multe centre universitare diferite, pentru respectarea principiului obiectivităţii evaluării, candidaţii au fost rearondaţi centrelor universitare învecinate, astfel încât să existe minimum trei candidaţi pe specialitate, ţinând cont totodată şi de pe criteriul distanţei minime, care să implice costuri cât mai reduse pentru candidaţi, în cazul deplasării sau pe baza celei de a doua opţiuni a candidatului, acolo unde această opţiune a fost făcută.

”Pentru specialitatea Medicina de urgenţă, examenul se va desfăşura numai în centrele universitare Bucureşti şi Târgu Mureş, conform metodologiei aprobate prin Ordinul Comun al Ministerului Sănătăţii  şi Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului  nr.1333/6556/2012. Anul acesta calendarul de examene şi concursuri al MS a fost modificat şi adaptat condiţiilor epidemiologice. În acest context, examenul de obţinere a titlului de specialist a fost devansat cu o lună de zile”, mai anunţă Ministerul.

Examenul va avea loc în zilele de 23 şi 24 octombrie şi vor participa 2.710 medici, medici dentişti şi farmacişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *