Skip to content
Societate

Ministerul Sănătății: 28 de persoane din blocul în care s-au efectuat deratizări, internate la spitalele din Timișoara

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministerul Sănătății a transmis că în spitalele din Timișoara sunt internați 28 dintre locatarii blocului în care doi copii şi o femeie au murit după efectuarea unei deratizări, potrivit B1.

Astfel, la Spitalul „Louis Ţurcanu” sunt internaţi 16 copii în stare stabilă. La Spitalul Municipal Timişoara se află trei adulți în stare stabilă, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu” sunt internate nouă persoane, care prezintă încă simptomatologie digestivă (greţuri, vărsături), deşi rezultatele analizelor sunt îmbunătăţite.

Ministerul Sănătăţii a mai precizat că apa este potabilă în respectivul bloc de locuinţe.

Patronul firmei de dezinsecție care a provocat tragedia din Complexul Studențesc din Timișoara a fost reținut. El urmează să fie prezentat marți judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil au fost apoi evacuați. Câteva ore mai târziu, un al doilea imobil în care firma a făcut dezinsecție și deratizare a fost evacuat preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *