Ministerul Sănătății: 76 de persoane relocate din centrele pentru persoane cu dizabilități au necesitat internare

Ministerul-Sanatatii
Sursă foto: Inquam Photos

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, vineri, că dintr-un număr de 216 persoane relocate, în ultima săptămână, din centre sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi din zece judeţe, 76 de persoane au necesitat internare, iar restul, evaluare şi urmărire medicală în ambulatoriile spitalelor judeţene.

Din datele transmise Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene, după verificările şi evaluările medicale de specialitate făcute în ultima săptămână, reiese că dintr-un număr de 216 persoane relocate din centrele sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi din judeţele Constanţa, Dolj, Gorj, Maramureş, Neamţ, Satu-Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vrancea, 76 de persoane au necesitat internare, iar restul, evaluare şi urmărire medicală în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor judeţene.

„Ministerul Sănătăţii se implică şi se asigură că persoanele rezidente din centrele sociale aflate în relaţie cu autorităţile locale sau cu alte agenţii din subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale beneficiază de asistenţă medicală de continuitate”, au transmis reprezentanții ministerului.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: