Skip to content
Politică

Ministerul Sănătății a anunțat bibliografia pentru EXAMENUL DE REZIDENȚIAT 2016

În urma amenințărilor studenților care au spus că intenționează să iasă în stradă dacă situația nu se va clarifica, reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat, joi, că bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat din toamna lui 2016 rămâne cea nouă, stabilită în vara anului trecut, informează romaniatv.net.

Bibliografia utilizată pentru această sesiune de examene va fi alcătuită din «Compendiul de specialităţi medico-chirurgicale» elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universităţile de medicină şi farmacie, sub coordonarea prof.dr. Victor Stoica şi prof.dr. Viorel Scripcaru”, potrivit unui comunicat al MS.

De asemenea, metodologia examenului de Rezidenţiat din toamna lui 2016 va fi anunţată după noi consultări între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi federaţiile studenţeşti de profil.

Ministerul a mai anunţat că a decis ca organizarea sesiunii examenului de rezidenţiat din toamna anului 2016 să se desfăşoare, de asemenea, la nivel naţional şi bazat pe subiecte unice.

Luni, studenţii de la Medicină au atras atenţia într-o scrisoare deschisă adresată Ministerului Sănătăţii că s-ar putea ajunge la proteste dacă nu se aduc clarificări privind bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat 2016, după ce a apărut informaţia că aceasta s-ar fi schimbat în ultimul moment şi că s-ar reveni la vechiul manual – Book Des ECN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *