Skip to content
Sănătate

Ministerul Sănătăţii a distribuit spitalelor o nouă tranşă de Remdesivir – Peste 5.600 de flacoane au ajuns în 98 de spitale

Inquam Photos / Alexandru Busca

Ministerul Sănătăţii anunţă, miercuri, că a continuat aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenţei medicale a pacienţilor cu COVID-19, fiind distrbuite către 98 de spitale peste 5.600 de flacoane de Remdesivir.

”Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2. Este vorba despre 5.692 de flacoane de Remdesivir 100 mg din cele 24.160 de flacoane achiziţionate printr-un contract subsecvent în urma Acordului- Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre”, a transmis, miercuri, MInisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că medicamentul a ajuns în 98 spitale din toată ţara pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2, cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi, confirmaţi, în secţii şi în ATI care necesită administrare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *