Skip to content
Sănătate

Ministerul Sănătăţii anunţă că gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 este de 25,80%

Twitter

Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate este de 25,80%, a informat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul ţării noastre, au fost înregistrate 18.751 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 72.655 teste RT-PCR şi antigen efectuate.

Ministerul reiterează că persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea, notează agerpres.ro.

În Bucureşti şi în judeţul Ilfov persoanele cu simptome de COVID-19 se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testare.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 (http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/) pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

”În situaţia în care aveţi forme severe şi simptomele se manifestă agresiv, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, dintre cele 1.169 de persoane internate la ATI, 1.011 sunt nevaccinate anti-COVID, iar dintre cele 157 de decese înregistrate 132 au survenit la pacienţi nevaccinaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *