Ministerul Sănătăţii, apel către turiştii care se deplasează în zone tropicale

Sursa foto: Pexels

Ministerul Sănătăţii a transmis, marţi, un apel către turiştii români care se deplasează în zone tropicale, să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei. Ministerul arată că în ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie.

”În atenţia turiştilor români care se deplasează în zone tropicale. Ministerul Sănătăţii recomandă celor care intenţionează să călătorească să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei. În ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi 3 cazuri în ianuarie). Până în acest moment, nu s-au înregistrat decese”, arată Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Ministerul precizează că ”malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles), iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari”.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: