Skip to content
Sănătate

Ministerul Sănătăţii: Centrele de transfuzie sanguină din toată ţara vor avea program până la ora 17.30

MINISTERUL SANATATII Inquam Photos / Alexandru Busca

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în toată ţara, centrele de transfuzie sanguină vor avea program până la ora 17.30, oamenii fiind aşteptaţi să doneze sânge pentru militarii şi civilii răniţi în Ucraina.

Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară îşi stabilesc programul în timpul săptămânii până la ora 17.30. Vă aşteptăm să donaţi sânge pentru militarii şi cetăţenii răniţi în urma atacurilor Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Printr-un gest simplu puteţi ajuta la salvarea unei vieţi!”, a transmis, marţi, MS.

Astfel, potrivit Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională, persoanele care donează sânge trebuie să fie odihnite şi bine hidratate, să nu fumeze cu o oră înainte de donare şi să nu consume alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu ia medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) şi să aibă la ele un act de identitate.

Conform sursei citate, se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăşi 5 donări pe an pentru bărbaţi şi 4 donări pe an pentru femei.

Informaţii suplimentare despre donarea de sânge pot fi găsite pe site-ul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională.

Lista completă a centrelor unde se poate dona sânge este disponibilă aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *