Skip to content
Sănătate

Ministerul Sănătăţii confirmă posibilitatea renunţării la masca de protecţie de la 1 august

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihailă confirmă că posibilitatea renunţării la purtarea măştii de protecţie este fezabilă de la 1 august, dar în spaţii deschise şi neaglomerate.

Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil„, a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat dorinţa ca, odată cu implicarea medicilor de familie, numărul celor vaccinaţi împotriva noului coronavirus să treacă de 100.000 de persoane pe zi.

De asemenea, Ioana Mihăilă a anunţat că ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii ar putea fi publicat săptămâna aceasta, astfel ca, de săptămâna viitoare, în funcţie de cât de repede vor fi livrate testele necesare, această procedură să poată fi demarată efectiv.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, miercuri, dacă ar putea fi luată decizia renunțării la mască în orașe, din 1 iunie, și a răspuns: „Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mișcă lucrurile, dar aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțarea la purtatul măștii”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *