Skip to content
Sănătate

Ministerul Sănătăţii: Dezvoltarea capacităţii profesionale pentru cei care asigură asistenţa medicală de urgenţă nu se poate realiza prin despărţirea de MS, ci prin bună colaborare cu alte instituţii

Inquam Photos / Alexandru Busca

Ministerul Sănătăţii afirmă, într-un mesaj de Ziua Internaţională a Medicinei de Urgenţă, că dezvoltarea capacităţii profesionale pentru medici, asistenţi şi alte categorii de personal care asigură asistenţa medicală de urgenţă „nu se poate realiza prin despărţirea de Ministerul Sănătăţii, ci printr-o bună colaborare cu alte instituţii publice responsabile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă”.

Ministerul Sănătăţii arată, într-un mesaj transmis de Ziua Internaţională a Medicinei de Urgenţă, că acesta este „un nou prilej de a recunoaşte nevoia de întărire a resurselor umane calificate în domeniul medical, care pot interveni în situaţii critice, atunci când viaţa semenilor noştri este pusă în pericol”.

„Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul medicinei de urgenţă, de aceea Ministerul Sănătăţii îşi reafirmă public nevoia de sprijin a profesioniştilor din acest domeniu important. Medicii şi asistenţii medicali care asigură intervenţii în cadrul Serviciilor de Ambulanţă şi în Unităţile de Primiri Urgenţe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii, care va continua demersurile pentru integrarea firească a acestor servicii în cadrul asistenţei medicale generale din România. Dezvoltarea capacităţii profesionale pentru medici, asistenţi şi alte categorii de personal care asigură asistenţa medicală de urgenţă nu se poate realiza prin despărţirea de Ministerul Sănătăţii, ci printr-o bună colaborare cu alte instituţii publice responsabile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă”, subliniază reprezentanţii MS.

Conform sursei citate, sectorul medicinei de urgenţă „are o contribuţie esenţială la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate în cazurile de accidente vasculare cerebrale şi infarct, precum şi a altor situaţii în care viaţa este pusă în pericol”.

„Ministerul Sănătăţii le mulţumeşte tuturor profesioniştilor din sectorul medicinei de urgenţă pentru efortul depus. Munca lor intensă şi dedicată are drept rezultat salvarea a numeroase vieţi”, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *