Skip to content
Sănătate

Ministerul Sănătăţii: Franţa va primi pacienţi români pentru intervenţii complexe de transplant pulmonar

Facebook/Victor Costache

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seară, că, în urma vizitei ministrului Sănătăţii, Victor Costache, Spitalul Universitar Foch, unul dintre cele mai importante spitale din Europa, va primi pacienţi români pentru efectuarea transplantului pulmonar, informează news.ro.

„Ne-am înţeles cu specialiştii şi conducerea unităţii medicale să preia cazurile grave, complexe, care necesită transplant pulmonar şi care nu se pot rezolva în Romania.  Mai mult vom deschide cu medicii francezi un program de pregătire pentru specialiştii români în domeniul transplantului şi al chirurgiei oncologice „, a declarat ministrul Costache după vizita de lucru de la Spitalul Universitar Foch.

Ministetul Sănătăţii din România şi Ministerul Solidarităţii şi Sănătăţii din Franţa intenţionează semnarea unui Medorandum de Înţelegere pentru domeniul medical.

Documentul prevede încheierea de parteneriate, schimb de experienţă şi bune practici în domenii sensibile precum marii arşi, transplant pulmonar, chirurgie cardiacă pediatrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *