Skip to content
" "
Bacău Știri locale

Ministerul Sănătăţii: În cazul tânărului din Bacău sosit din China nu este vorba despre infecţie cu coronavirus

" "

Tânărul din Bacău adus luni la Institutul ”Matei Balş” din Capitală cu suspiciune de coronavirus, după ce în urmă cu câteva zile revenise din China, nu este infectat. El are gripă, iar marţi va fi externat, urmând să se trateze în ambulatoriu.

Nu este vorba despre infecţie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Bals” . Investigaţiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Judeţean de Urgentă Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Bals” au arătat  că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afecţiuni virale.  Pacientul a fost testat şi a avut rezultate pozitive pentru gripă şi adenovirus, primind tratament medical de specialitate”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Starea pacientului este bună şi va fi externat în cursul zilei de astăzi urmând să continue tratamentul în ambulatoriu, informează news.ro.

Ministerul Sănătătii reaminteşte tuturor unitătilor sanitare şi direcţiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri,  este obligatorie respectarea procedurilor de raportare şi comunicare, precum şi a protocoalelor care au fost  transmise de către Ministerul Sănătătii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică-Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *