Skip to content
Politică

Ministerul Sănătății pregătește crearea unui comitet intersectorial de limitare a rezistenței la antibiotice

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, reprezentanţii MS au elaborat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea unui comitet intersectorial de limitare a rezistenţei la antibiotice.

Acest proiect de act normativ prevede că specialişti din instituţiile implicate, precum Ministerul Sănătăţii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, ANSVSA, Colegiul medicilor şi Colegiul farmaciştilor, vor stabili o strategie de acţiune pe termen lung care respectă conceptul internaţional ”one health” cu acţiuni concrete în domeniul sănătăţii umane şi veterinare şi acţiuni de mediu care au rolul de monitorizare a consumului de antibiotice şi rezistenţă microbiană, informează news.ro.

Totodată, MS a anunţat că, în ceea ce priveşte controlul infecţiilor intraspitaliceşti, sistemul sanitar din România prevede proceduri în conformitate cu cele mai înalte standarde europene în domeniu.

În perioada următoare vor continua controalele pentru verificarea punerii în aplicare a acestor proceduri şi se vor înăspri sancţiunile în cazul în care ele nu sunt aplicate corespunzător.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *