Skip to content
Sănătate

Ministerul Sănătăţii: Programele naţionale de sănătate se prelungesc până la 31 martie 2021

Inquam Photos / George Calin

Ministerul Sănătăţii anunţă că Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri, o hotărâre care prevede prelungirea programelor naţionale de sănătate până în 31 martie anul viitor. „Este o decizie necesară pentru asigurarea continuităţii activităţilor prevăzute în cadrul programelor naţionale de sănătate”, a explicat ministrul Nelu Tătaru.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, a fost aprobată Hotărârea pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018. Conform actului normativ, structura programelor naţionale de sănătate, obiectivele acestora, precum şi orice alte condiţii şi termene necesare implementării şi derulării acestora se vor prelungi până sfărşitul lunii martie a anului viitor, a transmis Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

„Este o decizie necesară pentru asigurarea continuităţii activităţilor prevăzute în cadrul programelor naţionale de sănătate, în condiţiile în care nu este aprobat încă bugetul pentru anul viitor. În anul 2021 ne propunem eficientizarea programelor de sănătate şi gândim reorganizarea acestora pentru a răspunde nevoilor actuale ale pacienţilor noştri”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *