Skip to content
Politică

Ministerul Sănătății, reguli noi în relația cu presa. Ce a transmis Pintea unităților subordonate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a semnat un ordin prin care obligă toate direcțiile de sănătate publică și unitățile din subordine să solicite aviz din partea ministerului înainte de a transmite informații presei.

Documentul ar fi fost transmis pe 15 mai instituțiilor subordonate, și menționează faptul că această măsură este luată pentru a fi prevenită orice fel de prejudicii imaginii Ministerului Sănătății, informează HotNews.

„Pentru a evita apariția unor situații de natură a aduce prejudicii imaginii instituției, unitățile aflate în subordinea, autoritatea și coordonarea Ministerului Sănătății au obligația de a solicita, în prealabil, avizul Ministerului Sănătății, în orice situație care presupune o comunicare cu mass-media (presa scrisă, radioul, televiziunea și internetul)”, scrie în document.

De asemenea, în document este precizat că responsabili de respectarea acestei reguli sunt cei aflați la conducerea fiecărei unități subordonate Ministerului Sănătății.

„Conducerea fiecărei unități aflate în subordinea, subordinea, autoritatea și coordonarea Ministerului Sănătății răspunde de aducerea la îndeplinirea celor reglementate prin prezenta Instrucțiune…”, conform documentului.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *