Skip to content
Coronavirus

Ministerul Sănătății: Săptămâna viitoare vor fi în România 5 milioane de măşti medicinale

" "

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a declarat la Digi24 că nu sunt motive de îngrijorare în contextul primului pacient confirmat cu coronavirus, şi că mesajul autorităţilor este de păstrarea calmului. În privinţa materialelor necesare, Moldovan a transmis că „sunt suficiente” şi că procedurile de achiziţie sunt spre finalizare, informează digi24.

Situaţia este stabilă. Ne ocupăm de ancheta epidemiologică. Mesajul nostru e de calm şi autorităţile sunt în control asupra acestei situaţii”, a declarat Moldovan.

" "
" "

Întrebat în legătură cu anumite reclamaţii ale medicilor privind lipsa măştilor din spitale Moldovan a răspuns: „Desigur, când apare acest fenomen se creează o stare de emoţie care conduce la consumuri mari de materiale. Odată cu apariţia acestui flagel s-au risipit toate stocurile. Totuşi, există o rezervă la nivelul MS şi al DSP care ne permite să gestionăm situaţia. Nu suntem lipsiţi de materiale, nu avem nevoie de mai multe. Suntem în proceduri de ahiziţie spre finalizare. La începutul săptămânii viitoare vor fi în România cinci miliaone de măşti, 25 de tone de biocide specifice. Acest aspect e sub control.  Avem doar un singur infectat în ţară. E o maladie cu o mortalitate mică. Nu sunt motive să fim îngrijoraţi”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *