Skip to content
Educație

Ministerul Sănătăţii se dezice de regulile anunţate pentru viitorul an şcolar: E un document vechi

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri că nu a aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unităţile de învăţământ la reluarea activităţii, în contextul pandemiei de COVID-19, afirmând că regulile transmise în şcoli de DSP la 29 mai fac parte dintr-un “document vechi de lucru”.

Având în vedere dezbaterile din spaţiul public privind recomandările care vor fi aplicate la reluarea procesului de învăţământ în toamnă, Ministerul Sănătăţii precizează următoarele: în prezent, Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unităţile de învăţământ la reluarea activităţii, în contextul epidemiologic al COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii ministerului spun că documentul respectiv este “un document vechi de lucru”, care nu mai este de actualitate în faza epidemiologică actuală.

Ministerul Sănătăţii precizează că Institutul Naţional de Sănătate Publică poate elabora sau nu un set de măsuri care să fie aplicate în unităţile de învăţământ după reluarea activităţii educaţionale, în funcţie de evoluţia epidemiologică din lunile de vară.

la 29 mai Institutul Național de Sănătate Publică transmitea către şcoli un document cu reguli care ar trebui respectate în viitorul an şcolar. Din toamnă, clasele ar fi trebuit să fie de maximum 10-15 elevi, iar elevii să stea maximum 4 ore pe zi la școală. De asemenea, fiecare oră de curs va dura cel mult 30 de minute, în condițiile în care jumătate din elevi învață de acasă online.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *