Skip to content
Societate

Ministerul Sănătății știa faptul că Spitalul Matei Balș nu era 100% pregătit în caz de incendiu. Documentele lipsă, prezentate în raportul IGSU

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Nereguli grave au fost găsite de IGSU, după ce a realizat o expertiză a Institutului Matei Balș din București, în urmă cu două luni de zile. Documente esențiale au lipsit din raportul cu privire la siguranța în caz de incendiu, aspecte cunoscute de Ministerul Sănătății.

„Nu au fost prezentate următoarele documente:

" "
" "

– un proiect al instalației existente de stingere cu hidranți interiori și exteriori ai obiectivului;

– proiecte pentru fiecare sistem de detecție – avertizare incendiu care deservesc imobilele în care au fost montate aceste sisteme și procesele verbale de punere în funcțiune ale acestor sisteme”, se arată în raportul IGSU.

De asemenea, unitatea sanitară nu era pregătită de un incendiu în contextul COVID-19, potrivit documentului IGSU.

„Nu a fost reactualizată dispoziția scrisă privind responsabilitățile și modul de organizare a apărării împotriva incendiilor la noul context creat de pandemia de COVID-19 (…)”, au mai notat cei de la IGSU.

Vlad Voiculescu nu intenționează să demisioneze, în urma tragediei de la Spitalul Matei Balș

În urma tragediei, Vlad Voiculescu a declarat faptul că se concentrează pe formarea unei echipe care să rezolve problemele din sistemul de sănătate.Templul indian cu o uşă din aur pe care n-o poate deschide nimeni. Ce se ascunde aici poate provoca Al III-lea Război Mondial

„De data asta ministrul face ce poate. Există responsabilități și responsabili. Nu avem o concluzie a anchetei. Cred că lucrurile trebuie judecate sistemic. Să vedem care au fost cauzele.

Sunt de o lună aici, contruiesc o echipă la nivelul Ministerului Sănătății și apoi mai jos, în toată țara, care să poată să facă aceste investiții de care avem nevoie. Știți ce înseamnă să lucrezi într-o echipă. O echipă nu se contruiește de azi pe mâine. Asta facem„, a declarat Voiculescu pentru Antena 3.

Vlad Voiculescu a mai fost ministru al Sănătății și în Guvernul Cioloș, timp de un an de zile.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *