Skip to content
" "
Politică

Ministerul Sănătății vine în ajutorul posibilelor cazuri de Ebola. Ce sumă va fi alocată

Ministerul Sănătății vine în ajutorul posibilelor cazuri de Ebola.

În acest context, pentru întreținerea spitalului militar de campanie de la Otopeni, pe parcursul a 6 luni, pregătit pentru posibile cauze de Ebola, ministerul Sănătății va aloca suma de 360 000 lei, informează b1.ro.

" "
" "

Actul normativ, adoptat printr-o ordonanță de urgență, are în vedere „măsurile de prevenire şi de creştere a capacităţii de intervenţie în combaterea infecţiilor cu virusul hemoragic Ebola”, stabilite prin memorandumul aprobat de Guvern în 17 septembrie 2014.

Astfel, Ministerul Sănătăţii are ca sarcină organizarea spitalului modular din cadrul Formaţiunii medicale ROL 2 a Ministerului Apărării Naţionale, ca secţie externă a Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, sub denumirea de Centru Unic de Management al Cazurilor de Ebola (CUMCE), se arată în textul actului normativ, potrivit b1.ro.

Tot prin această hotărâre s-a decis ca medicii din formațiunea medicală ROL 2, respectiv Centrul Unic de Management al Cazurilor Ebola, să funcţioneze în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”.

Formațiunea Medicală Rol 2 va funcționa până când Organizația Mondială a Sănătății va declara libere de Ebola focarele din Sierra Leone și Guineea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *