Skip to content
Politică

Ministerul Tineretului și Sportului caută secretar general pe un site de recrutare. Actualului i-a încetat de 8 luni detașarea, dar el este pe post

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Tineretului și Sportului, condus de Novak Eduard Carol, își caută secretar general pe un site de job-uri, după ce titularului de până acum, Ciprian-Constantin Pasailă, i-a expirat detașarea din septembrie 2020. Practic, Păsăilă a încasat salariu și bonus timp de 8 luni, deși ocupa funcția ilegal.

”Un job imediat sub cel de ministru, în Ministerul Tineretului și Sportului, care conduce întregul aparat administrativ al Ministerului: Direcția Generală Economică, Achiziții, Investiții și Patrimoniu, Direcția Juridică și de Resurse Umane, Direcția Administrativă Generală etc. Un job de înalt funcționar public în unul dintre cele mai interesante, mai atractive și mai plăcute domenii de activitate”. Așa arată prezentarea jobului pe pagina de Facebook a site-ul de profil, deși, în mod curios, anunțul propriu-zis a fost șters.

Facem precizarea că, potrivit articolului 61 din Legea privind Administrația publică centrală de specialitate „secretarul general al ministerului și secretarii generali adjuncți sunt înalți funcționari publici, numiți prin concurs sau examen, pe criterii de profesionalism. Aceștia asigură stabilitatea funcționării ministerului, continuitatea conducerii și realizarea legăturilor funcționale între structurile ministerului, precum și cu celelalte autorități și organe ale administrației publice”.

Drept urmare, poziția de secretar general al unui minister este una dintre cele mai înalte funcții la care poate aspira un funcționar public și poate fi ocupată DOAR prin concurs sau examen, și NU printr-o selecție de CV-uri pe un site de recrutare.

Contactat de PS News, proprietarul site-ului manager.ro, George Butunoiu, a confirmat faptul că anunțul a fost șters la solicitarea MTS, după ce oficialii ministerului au realizat că acesta nu respectă procedura legală de angajare pe astfel de funcții.

Precizăm că PS News a încercat să ia legătura cu ministrul Novak Eduard Carol despre această situație, însă până la momentul publicării acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Detașarea secretarului general a încetat de 8 luni

Pe 4 decembrie 2019, apare în Monitorul Oficial Decizia nr.483 prin care „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ciprian-Constantin Pasailă, şef serviciu al Serviciului control şi recuperare debite din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, exercită cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului şi Sportului, pentru o perioadă de 6 luni”.

Solicitarea de ocupare temporară a acestui post a fost făcută de fostul ministrul al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Ulterior, pe data 5 martie 2020, apare în Monitorul Oficial Decizia nr.147, privind încetarea exercitării cu caracter temporar, prin detașare a domnului Ciprian-Constantin Pasailă, a funcției publice vacante de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului. Dar, tot în aceeași zi, apare în Monitorul Oficial Decizia nr.148 potrivit căreia „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ciprian-Constantin Pasailă, șef serviciu al Serviciului control și recuperare debite din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului pentru o perioadă de 6 luni”.

Concret: la începutul lunii septembrie 2020, a încetat detașarea la MTS a lui Ciprian-Constantin Pasailă de la ANOFM, însă de atunci și până azi nu a mai apărut în Monitorul Oficial vreo decizie de prelungire a detașării lui Ciprian-Constantin Pasailă la MTS. În tot acest timp, Pasailă a semnat și semnează ca secretar general al MTS o mulțime de documente oficiale ale ministerului, inclusiv cele privind funcționarea și finanțarea instituției.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *