Skip to content
Politică

Ministerul Tineretului şi Sportului recunoaşte că şi-a căutat secretar general pe un site de joburi, deși legea prevede concurs și examen

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Tineretului și Sportului, condus de Novak Eduard Carol, recunoaște într-un răspuns pentru PS News că, și-a căutat secretar general pe un site de job-uri, după ce titularului de până acum, Ciprian-Constantin Pasailă, i-a expirat detașarea din septembrie 2020.

Ministerul spune că a fost „o modalitate alternativă de transparentizare, fără a intra în contradicție cu procedura legală de ocupare a acestei poziții”, deși legea spune clar că poziția poate fi ocupată DOAR prin concurs sau examen, și NU printr-o selecție de CV-uri pe un site de recrutare.

Totodată, ministerul precizează că poziția de secretar general nu este ocupată la acest moment, iar detașarea fostului secretar general, Ciprian-Constantin Pasailă, nu a fost prelungită. Instituția nu a precizat, însă, și de ce a ales să retragă anunțul de pe site-ul de recrutare, după ce presa s-a sesizat.

Anunțul public prin care Ministerul Tineretului și Sportului a făcut cunoscută vacantarea poziției de secretar general a fost o modalitate alternativă de transparentizare, fără a intra în contradicție cu procedura legală de ocupare a acestei poziții.

Anunțul cu privire la disponibilitatea postului a fost publicat până la momentul expirării perioadei agreate în acest sens.

Unica modalitate de ocupare a pozițiilor vacante din MTS este cea prevăzută de Codul Administrativ, precum și în legile special aplicabile, având la bază principiile competiției, transparenței, competenței, precum și pe cel al egalității accesului la funcțiile publice pentru fiecare cetățean care îndeplinește condițiile legale.

Poziția de secretar general nu este ocupată la acest moment, iar detașarea fostului secretar general nu a fost prelungită”, precizează Ministerul Tineretului și Sportului într-un răspuns pentru PS News.

Amintim că PS News a scris zilele trecute despre faptul că Ministerul Tineretului și Sportului, condus de Novak Eduard Carol, își caută secretar general pe un site de job-uri, după ce titularului de până acum, Ciprian-Constantin Pasailă, i-a expirat detașarea din septembrie 2020.

”Un job imediat sub cel de ministru, în Ministerul Tineretului și Sportului, care conduce întregul aparat administrativ al Ministerului: Direcția Generală Economică, Achiziții, Investiții și Patrimoniu, Direcția Juridică și de Resurse Umane, Direcția Administrativă Generală etc. Un job de înalt funcționar public în unul dintre cele mai interesante, mai atractive și mai plăcute domenii de activitate”. Așa arată prezentarea jobului pe pagina de Facebook a site-ul de profil, deși, în mod curios, anunțul propriu-zis a fost șters.

Facem precizarea că, potrivit articolului 61 din Legea privind Administrația publică centrală de specialitate „secretarul general al ministerului și secretarii generali adjuncți sunt înalți funcționari publici, numiți prin concurs sau examen, pe criterii de profesionalism. Aceștia asigură stabilitatea funcționării ministerului, continuitatea conducerii și realizarea legăturilor funcționale între structurile ministerului, precum și cu celelalte autorități și organe ale administrației publice”.

Contactat de PS News, proprietarul site-ului manager.ro, George Butunoiu, a confirmat faptul că anunțul a fost șters la solicitarea MTS, după ce oficialii ministerului au realizat că acesta nu respectă procedura legală de angajare pe astfel de funcții.

DETALII AICI: Ministerul Tineretului și Sportului caută secretar general pe un site de recrutare. Actualului i-a încetat de 8 luni detașarea, dar el este pe post

1 comentariu la “Ministerul Tineretului şi Sportului recunoaşte că şi-a căutat secretar general pe un site de joburi, deși legea prevede concurs și examen

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *